دستور پخت نان پر شده با سیب زمینی
این غذا نوعی ساندویج هندی است که در آن نان با سیب زمینی ادویه زده پر شده و همراه ماست و خیارنعناع زده و لیموترش سرو می شود.
مواد مورد نیاز جهت تهیه این غذا عبارت است از حدود 250 گرم سیب زمینی مکعبی خرد شده ، روغن ، یک عدد پیاز خرد شده ، 2 حبه سیر له شده ، کمی پودر زیره ، کمی تخم گشنیز ، یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی ، مقداری عصاره سبزیجات ، کمی اسفناج ریز و تازه و نان لواش .
- سیب زمینی های خرد شده را در یک قابلمه آب جوش به مدت 10 دقیقه بپزید و آنها را کاملا آبکش نمایید.
- روغن نباتی را در ماهیتابه ای گرم کنید و پیاز و سیر را به مدت 3 دقیقه در آن تفت دهید . ادویه ها را بیافزایید و به مدت 2 دقیقه سرخ کنید .
- سیب زمینی ها ، رب گوجه فرنگی ، عصاره سبزیجات و اسفناج ها را افزوده و تا زمانیکه سیب زمینی ها ترد و نرم شوندو بپزند.
- نان های لواش را در فری که از قبل گرم شده روی حرارت 150 درجه به مدت 2 دقیقه گرم کنید .
- برای آماده کردن رایتا ، ماست ، خیار و نعناع را در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کنید.
- نان ها را از فر بیرون آورید. با استفاده از یک چاقوی تیز ، کنار هر کدام یک شکاف کوچک ایجاد کنید و با قاشق مخلوط سیب زمینی را داخل آنها بریزید .
- بلافاصله نان های پر شده را به همراه ترشی لیمو و سس رایتا سرو نمایید.
دستور پخت سالاد مرغ و سیب زمینی
شما می توانید این سالاد را از قبل آماده کنید و یک روز تا زمان سرو غذا در یخچال نگهداری کنید و آن را با سس بادام زمینی ادویه دار سرو نمایید.
مواد مورد نیاز : 4 عدد سیب زمینی بزرگ ، 200 گرم آناناس تازه مکعبی خرد شده ، 2 عدد هوبج رنده شده ، مقداری جوانه لوبیا ، یک دسته پیازچه حلقه شده ، یک عدد کدوی بزرگ خلال شده ، مقداری بادام زمینی بی نمک ، 3 عدد ساقه کرفس خلال شده ، 2 عدد فیله سینه مرغ پخته شده و حلقه شد ه
- سیب زمینی ها را به صورت مکعب های کوچک خرد کنید و در یک قابلمه آب جوش به مدت 10 دقیقه بپزید تا نرم شوند . سپس آنها را آبکش کنید و بگذارید سرد شوند . آنها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
- آناناس ، هویج ، جوانه لوبیا ، پیازچه ، کدو ، کرفس ، بادام زمینی و مرغ حلقه شده را به سیب زمینی ها اضافه کرده و خوب مخلوط نمایید.
- برای آماده کردن سس سالاد ، کره بادام زمینی را در یک کاسه کوچک بریزید و آن را به آرامی با روغن زیتون و سویا سس رقیق مخلوط کنید . فلفل چیلی قرمز ، روغن کنجد و آب لیموترش را به آن بیافزایید. مواد را خوب مخلوط کنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.
- سس سالاد را روی مواد بریرید و به آرامی مخلوط کنید تا تمام سالاد به سس آغشته شود . سالاد را می توانید سرو نمایید.
دستور پخت کتلت پوژارسکی
مواد مورد نیاز :1 عدد نان باگت ، شیر 250 میلی لیتر ، ران و سینه مرغ بدون استخوان و خرد شده از هر کدام 2 عدد ، روغن مایع ، پاپریکا ، پودر سیر ، نمک و فلفل و پودر سوخاری به مقدار لازم
- نان باگت را به مدت 20 دقیقه در ظرف حاوی شیر بخوابانید تا نرم و یکدست شوند . پس از این مدت آن را با دست فشار دهید تا شیر اضافی از آن خارج شود. سپس نان را به همراه تکه های مرغ از چرخ گوشت رد کنید و در ظرفی بریزید .
- تخم مرغ ، روغن مایع ، پاپریکا ، پودر سیر ، نمک و فلفل را به مخلوط مرغ چرخ شده اضافه کرده و ورز دهید تا کاملا حالت چسبندگی پیدا کرده و مایه یکدستی حاصل شود.
- کف دستتان را با روغن مایع کمی چرب کنید ، از مایه آماده شده به اندازه گردو برداشته به شکل گرد فرم داده و با کف دست فشار دهید تا صاف شوند . آن ها را در پودر سوخاری غلتانده و در تابه ای حاوی روغن داغ فراوان ، روی حرارت ملایم سرخ کنید .
- پس از سرخ شدن یک طرف کتلت ها را برگردانیده تا طرف دیگر آن ها نیز سرخ شود و سپس آن را میل نمایید.
دستور پخت کجری ( در اصل کجری یا کیشری یک نوع عدس پلو هندی است که با افزودن گوشت یا ماهی تنوع پیدا می کند.)
مواد مورد نیاز : 450 گرم فیله ماهی روغنی دودی ، 2 قاشق غذاخوری روغن زیتون ، یک عدد پیاز بزرگ خرد شده ، مقداری پودر زردچوبه ، مقداری پودر زیره و گشنیز، 175 گرم برنج باسماتی ، 2 عدد تخم مرغ متوسط ، مقداری کره ، ، یک قاشق غذاخوری جعفری خرد شده
- مقداری آب جوش روی ماهی ها بریزید و 10 دقیقه آنها را کنار بگذارید . ماهی ها را از آب جوش بیرون آورده و پوشت و اشتخوان آنها را جدا کنید. سپس آنها را خرد کنید و کنار بگذارید . آب را نیز نگه دارید.
- در یک ماهیتابه بزرگ پیازها را در روغن ، روی حرارت متوسط تفت دهید تا زمانیکه به رنگ طلایی در آیند. سیر را اضافه کنید و به مدت 30 ثانیه تفت دهید . سپس زردچوبه ، زیره و گشنیز را بافزایید و 30 ثانیه دیگر به پخت ادامه دهید . وقتی عطر ادویه ها بلند شد ، برنج را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید .
- 350 میلی لیتر از آبی که ماهی ها را در آن خیس داده بودید ، اندازه گرفته و به ماهیتابه اضافه کنید . خوب هم بزنید و بگذارید به جوش بیاید. درب ظرف را ببندید و حدود 12 تا 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید تا زمانیکه برنج نرم شده و آب آن کاملا خشک شود .
- در همین فاصله مقداری آب در یک قابلمه بریزید و بگذارید بجوشد . تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. پس از زمانیکه آب مجددا به جوش آمد ، تخم مرغ ها را به مدت 8 دقیقه بپزید . بلافاصله آنها را زیر آب سرد بگیرید تا بیشتر نپزند. پوست آنها را جدا کنید و هر کدام را به چهار قاچ برش بزنید.
- تکه های ماهی ، کره و جعفری را به برنج بیافزایید . آنها را به ظرف مخضوض پذیرایی برگردانید و روی آن را با تخم مرغ تزیین کرده همراه لیمو و انبه سرو نمایید.
دستور پخت مرغ و انبه سرخ شده
این غذا بسیار رنگین است و طعم متضاد مواد آن شما را شگفت زده خواهد کرد . تهیه آن بسیار آسان است و برای یک وعده غذایی میان هفته کاملا مناسب می باشد.
مواد مورد نیاز : 6 عدد ران مرغ بدون پوست و استخوان ، 2 قاشق چایخوری ریشه زنجبیل تاره رنده شده ، یک حبه سیر له شده ، یک عدد فلفل چیلی قرمز کوچک دانه گرفته ، یک عدد فلفل دلمه ای قرمز بزرگ ، 4 عدد پیازچه ، 200 گرم غلاف خوراکی نخودفرنگی ، 100 گرم بلال مینیاتوری ، یک عدد انبه بزرگ رسیده و سفت ، 2 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان ، یک قاشق غذاخوری سویا سس رقیق ، یک قاشق چایخوری روغن کنجد، نمک و فلفل ، پیاز کوهی برش خورده برای تزیین
- مرغ ها را به صورت خلال های بلند و باریک خرد کنید و در یک کاسه بریزید.زنجبیل ، سیر و فلفل چیلی را مخلوط کنید. سپس مخلوط چاشنی ها را روی مرغ ها بریزید و به خوبی هم بزنید تا کاملا به همه آنها آغشته شود.
- فلفل دلمه ای را نازک خرد کنید و سپس آن را مورب حلقه کنید. غلاف خوراکی نخود فرنگی و ذرت ها را نیز به صورت اریب برش داده و نصف کنید . انبه را پوست بکنید ، هسته آن را جدا کرده و گوشت میوه را باریک خرد کنید .
- روغن را در یک ماهیتابه بزرگ روی حرارت زیاد گرم کنید . مرغ را اضافه کرده و به مدت 4 تا 5 دقیقه تفت دهید تا طلایی شوند. فلفل دلمه ای ها را افزوده و روی حرارت متوسط به مدت 4 تا 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند.
- پیازچه ، غلاف نخود سبز و بلال را با بقیه مواد ترکیب کنید و برای چند دقیقه تفت دهید .
- سویا سس و روغن کنجد را مخلوط کرده و به ماهیتابه اضافه کنید. انبه را بیافزایید و به آرامی به مدت 1 دقیقه هم بزنید تا کاملا گرم شوند . نمک و فلفل غذا را اندازه کرده ، روی آن را با پیاز کوهی تزیین کنید و بلافاصله سرو نمایید.
دستور پخت کوکوی فیله ماهی قزل آلا
این غذا به دلیل وجود ماهی و تخم مرغ ، پروتئین خوبی را به شما ارائه می کند.همچنین امکان تامین ویتامین آ که دارای آنتی اکسیدان و ید مفید برای عملکرد غده تیروئید است ، می باشد.
مواد مورد نیاز : گردو 200 گرم ، فیله ماهی قزل آلا 100 گرم ، تخم مرغ 50 گرم ، موسیر خرد شده 50 گرم ، جعفری خرد شده 40 گرم ، کره 10 گرم ، خامه رقیق 500 گرم و نمک و فلفل و زعفران
- جعفری ها و موسیرها را جدا جدا خرد کرده و سپس با گردو و فیله ماهی مخلوط کنید .
- تخم مرغ و خامه رقیق شده را با هم مخلوط کرده و گردو ، ماهی و زعفران را اضافه کنید.
- موسیرها و جعفری را با هم مخلوط کنید و مطابق میلتان نمک و فلفل به آن بیافزایید.
- آنها را درون 4 عدد قالبی که ته آن را چرب کرده اید ، بریزید و رویش را با یک ورق آلومینیوم بپوشانید .
- سپس قالبها را درون سبد بخارپز می گذاریم و کمی آب داخل بخارپز می ریزیم و سبد بخارپز را درون دیگ بخار پز قرار می دهیم و در بخارپز را می بندیم.
- زمان را روی 4 دقیقه تنظیم می کنیم و پس از 4 دقیقه غذا حاضر است . این غذا را می توان به صورت گرم و یا سرد و به همراه سالاد سرو نمایید.
دستور پخت میگا
این غذا که تهیه شده از تخم مرغ زده شده ، چیلی ، گوجه فرنگی و چیبس تردیلا است ، برای صرف شام دیر وقت مناسب است.
- یک قاشق غذاخوری کره را در یک ماهیتابه آب کنید . مقداری سیر و فلفل چیلی به آن اضافه می کنیم و حرارت می دهیم تا نرم شوند ولی تغییر رنگ ندهند. مقداری زیره را به آن اضافه می کنیم و به مدت 3 ثانیه تفت می دهیم و به هم می زنیم . سپس گوجه فرنگی ها( 6 عدد متوسط ) را داخل ماهیتابه می ریزیم و روی حرارت متوسط به مدت 3 تا 4 دقیقه می پزیم تا آب آنها تبخیر شود. ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید.
- یک قاشق غذاخوری دیگر از کره بر می داریم و در یک ماهیتابه دیگر روی حرارت ملایم آب می کنیم و تخم مرغ های زده شده( 8 عدد ) را به آن اضافه می کنیم و با حرارت ملایم می پزیم تا سفت شود. مخلوط گوجه فرنگی و فلفل چیلی را به آن اضافه می کنیم و آرام هم می زنیم تا خوب با تخم مرغ مخلوط شوند.
- با دقت تردیلا یا چیبس را به مخلوط فوق اضافه می کنیم و به پخت ادامه می دهیم . یکی دوبار مواد را هم می زنیم تا تخم مرغ به غلظت مورد نظرتان برسد. تردیلاها باید نرم شده ولی زیر دندان سفت باشند.
- غذا را درون بشقاب می ریزیم و دور آن گشنیز تازه و پیازچه می گذاریم .
دستور پخت مرغ تیکا
در این غذای بسیار مشهور ، قطعات کوچک مرغ حداقل 3 ساعت در ماست و ادویه خیس خورده و طعم دار می شوند.
- در یک کاسه بزرگ ، زنجبیل ، سیر ، پودرهای تخم گشنیز ، زیره و فلفل چیلی را مخلوط کنید.
- ماست ، نمک ، آب لیمو ، رب گوجه فرنگی را به مواد داخل کاسه اضافه نمایید.
- قطعات مرغ را که شامل حدود یک کیلوگرم سینه مرغ می باشد، را به اندازه لقمه خرد کنید و به مخلوط ادویه دار اضافه نمایید و خوب به هم بزنید تا مرغ ها به مایه آغشته شوند. حدقل برای 3 ساعت یا تمام طول شب آنها را در یخچال بگذارید تا خوب به خورد مرغ ها برود و آنها را طعم دار کند.
- پیازها را کف یک ظرف نسوز بچینید . با دقت مقداری روغن را روی آنها بپاشید.
- مرغ های طعم دار شده را روی پیازها بچینید و آنها را در حدود 10 دقیقه زیر گریل فر گرم قرار دهید تا بپزند، در طول مدت پخت یکبار مرغ ها را پشت و رو کنید و آنها را با مقداری روغن چرب کنید تا زمانیکه کاملا مغز پخت ونرم شوند.
- مرغ ها را در ظرف پذیرایی روی برگ های سالادی بچینید ، با برش های لیمو تزیین کرده و با نان گرم سرو نمایید.
دستور پخت بالتین میگو و سبزیجات
در صورتی که این غذا برای 4 نفر تهیه می شودبه 600 گرم میگو، 1عدد کلم سبز، 2 عدد هویج، 1 عدد پیاز،1 عدد فلفل سبز و مقداری نمک و فلفل و لیمو ترش نیاز داریم .
- ابتدادم میگو ها را جدا می کنیم و به مدت ده دقیقه در داخل آب و نمک می گذاریم .
- سبزیجات شامل هویج ، پیاز و فلفل سبز را به صورت نواری و ریز خرد می کنیم و با روغن زیتون و نمک داخل یک ماهیتابه تفت می دهیم.
- میگوها را داخل مخلوط روغن زیتون و سس فلفل قرمز و پودر سیر قرار می دهیم.
- برگ های کلم را با یک ساقه بلند پیازچه به صورت بقچه در آورید.
- میگوها را همراه سس فلفل و سبزیجات تفت داده شده داخل برگ های کلم ریخته و در سبد بخارپز می گذاریم و در بخار پز را می بندیم.
- غذا بعد از حدود 5 دقیقه آماده است. می توانید برای تزیین غذا از حلقه های لیمو ترش استفاده نمایید.
دستور پخت خوراک بوقلمون با رزماری
برای تهیه این غذا به 4 تکه گوشت سینه بوقلمون ، حدود نیم کیلو سیب زمینی ، مقداری رزماری و روغن بادام یا روغن کنجد نیاز است.
- ابتدا گوشت سینه بوقلمون را با یک شاخه رزماری به صورت رول در آورده و همزمان با گوشت ها ، سیب زمینی را هم داخل سبد بخارپز می گذاریم . سیب زمینی ها را از قبل شسته و به دو نیم می کنیم.
- همزمان مقداری آب گوشت داخل دیگ زودپز می ریزیم و سبد بخار پز را درون زودپز قرار می دهیم. سپس در آن را می بندیم و به مدت 15 دقیقه مواد را می پزیم.
- زمانی که پخت به پایا%NC/B@5رسید ، گوشت را روی یک برش سیب زمینی قرار داده و مطابق میلتان به آن نمک و فلفل اضافه کنید.
دستور پخت میت بال با پنیر کبابی
مواد مورد نیاز : گوشت چرخ کرده در حد 200 گرم ، پنیر کبابی در حد 100 گرم ، 1 عدد پیاز ، پودرسوخاری ، جعفری ، نمک و فلفل سیاه ، سویا سس ، کنجد ، پیازچه
- گوشت چرخ کرده ، پنیر کبابی ، پیاز ، پودر سوخاری ، جعفری ، نمک و فلفل را در دستگاه غذاساز ریخته و مخلوط می کنیم تا مایه یکدستی حاصل شود.
- کف دست را با روغن مایع ، کمی چرب می کنیم . از مایه :.7(ماده شده به اندازه یک قاشق سوپ خوری برداشته و به شکل گرد فرم دهید . سپس آن ها را در قابلمه کوچک حاوی روغن داغ فراوان ، سرخ کنید. میت بال ها را با کفگیر سوراخ دار از قابلمه خارج کرده و روی حوله کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن ها گرفته شود . میت بال ها را در ظرف مورد نظر بچینید. سپس مقداری سویا سس ، کنجد و پیازچه روی میت بال ها ریخته ، خلال چوبی را در آن فرو کرده و سرو کنید.